Äitien yhteisöllisyys verkossa - Niemelä, Katja (2008)
Tässä kandidaatintutkielmassa perehdytään pienten lasten äitien väliseen kanssakäymiseen verkossa ja siitä mahdollisesti kehittyvään verkkoyhteisöllisyyteen. Tutkielmassa aihetta käsitellään aiempien tieteellisten tutkimusten kautta. Yhteiskunnan muuttuessa on huomattu monien ihmisten etsivän enenevissä määrin tukea ja seuraa itselleen verkosta. Tutkimusten mukaan näin tekevät myös pienten lasten vanhemmat. Pienten lasten äidit kärsivät jatkuvasta aikapulasta, joten heidän on luontevaa etsiä samanhenkistä seuraa verkosta lasten vuorokausirytmin sen salliessa. Kirjallisuuskatsauksena toteutettavan työn alussa määritellään mikä on yhteisö, tutustutaan verkkoyhteisöllisyyteen ja sen merkitykseen monille ihmisille. Tutkielmassa tarkastellaan äitien yhteisöllisyyttä verkossa, sen tarvetta sekä mahdollisia hyötyjä. Tutkielman tuloksena voidaan todeta verkkoyhteisöjen olevan tärkeitä monille ihmisille, erityisesti pienten lasten äideille. Äitien verkkoyhteisöt ovat hyvin tiiviitä ja heille tärkeitä yhteisöjä, joissa vallitsee kiinteä ryhmähenki ja vahva ryhmäidentiteetti. Äidit etsivät verkkoyhteisöistään tukea ja seuraa ja sitä he myös saavat muilta keskusteluun osallistuvilta.