Mikromaksujärjestelmien keskeiset ominaisuudet - Luukkonen, Joonas (2008)
Nopea maksullisen sisällön kasvu Internetissä on osoittanut, että käyttäjät ovat valmiita maksamaan laadukkaasta sekä turvallisesta sisällöstä. Pieni arvoisten tuotteiden veloittaminen on kuitenkin ongelmallista johtuen suurista tarvittavista myynti volyymeistä sekä maksujen transaktiokustannuksista. Tästä johtuen on syntynyt tarve maksujärjestelmille, jotka pystyvät tehokkaasti käsittelemään suuret transaktiovolyymit mahdollistaen suuren katteen mikromaksuille. Näitä järjestelmiä kutsutaan mikromaksujärjestelmiksi. Tässä tutkielmassa tarkastellaan Internetissä toimivien mikromaksujärjestelmien keskeisiä ominaisuuksia. Tätä pyritään selvittämään tarkastelemalla aluksi elektronisessa liiketoiminnassa käytettävien maksujärjestelmien ominaisuusmalleja, koostamalla lista yleisesti maksujärjestelmien vertailuun käytettävistä ominaisuuksista ja lopulta tarkastelemalla mikromaksujärjestelmiä tämän listan ominaisuuksien mukaisesti. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena aiheesta jo kirjoitettua tieteellistä aineistoa lähteenä käyttäen. Tutkielman keskeisenä tuloksena todetaan mikromaksujärjestelmien tärkeimmiksi ominaisuuksiksi pienet transaktiokustannukset, käytettävyys, sekä käyttäjien luottamus järjestelmään.