The influence of English film media on the Finnish language : The role of English in Finnish film magazine Episodi (2008) - Clee, Heidi (2009)
Nykyään median vaikutus on suuri ympäri maailmaa; kuuntelemme radiota, luemme lehtiä, katselemme televisiota ja elokuvia. Mediaa onkin tutkittu paljon viime aikoina. Tutkimuksissa on enimmäkseen tarkasteltu median hyvää tai huonoa vaikutusta sen yleisöön. Näistä tutkimuksista vain muutamassa on kuitenkaan analysoitu median käyttämää kieltä. Median keskeisen aseman lisäksi mediasta on myös tullut kielenoppimisen vaikutuksellisin väline, josta etenkin englannin kieltä opitaan. Tutkimusta kaivattaisiinkin lisää analysoimaan, miten eri mediat vaikuttavat kieliin. Tässä tutkielmassani olen pyrkinyt analysoimaan, miten englannin kielen vaikutusvaltainen elokuvateollisuus on vaikuttanut suomalaisten kielenkäyttöön keskusteltaessa elokuvista mediassa Episodi-elokuvalehdessä. Oletuksena oli se, että suomalaisten kielenkäytöstä löytyisi paljonkin englanninkielisiä lainasanoja tai englannista muunneltuja sanoja. Englannin kielen rooli elokuvamaailmassa on suuri ja tutkielmani tarkoituksena oli osoittaa miten englannin kielen käyttö elokuvamaailmasta puhuttaessa Suomessa saattaa merkitä elokuvakulttuurin englannin kielen piirteiden siirtoa suomenkieleen.