Aspektikeskeinen ohjelmistokehitys - johdatus elinkaaren vaiheisiin - Kommeri, Tuomas (2009)
Kommeri, Tuomas Pekka Viljami Tietojärjestelmätieteen kandidaatintutkielma Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2009, 31 s. Tämän tutkielman aihepiirinä on aspektikeskeinen ohjelmistojen kehittäminen. Tutkielmassa kuvaillaan, mitä hyötyä kyseisen lähestymistavan mukaisesta ohjelmistokehityksestä on, ja millä tavalla sen tarjoamilla ratkaisuilla on mahdollista parantaa ohjelmistojen laatua. Tutkielma antaa yleiskuvan aspektikeskeisen ohjelmistokehityksen periaatteista ja esittelee elinkaaren eri vaiheisiin kehitettyjä lähestymistapoja. Yksityiskohtaisia tai monimutkaisia ohjelmistokehitysprosessin rakenteita ei tämän tutkielman yhteydessä esitellä. Koska tutkimusala on vielä nuori ja suhteellisen tuntematon, perusteet ja lähtökohdat on pyritty selittämään useita esimerkkejä hyödyntäen. Tutkimus suoritetaan kirjallisuuskatsauksena. Tutkimustuloksena esitellään kartoitus aspektikeskeisen ohjelmiston vaatimusmäärittelyyn, analyysiin ja suunnitteluun liittyvistä lähestymistavoista. Lisäksi aspektiohjelman toteutusta ja sen rakenteita on havainnollistettu ohjelmakooditasolle viedyillä esimerkeillä.