Gender representations of displeasure : "Women 'throw tantrums', while men just 'get angry'." - Freeman, Robert (2009)
Tämä kandidaatin tutkimus pohjautuu stereotypiaan miehen ja naisen tunneeroista: Naiset saavat kiukkupuuskia, mutta miehet tulevat vihaisiksi . Tutkimuksen tarkoitus oli selvittää stereotyyppisten sukupuolirepresentaatioiden paikkansapitävyyttä englanninkielisessä kaunokirjallisuudessa ja uutisteksteissä. Tämä on sekä kvalitatiivinen että kvantitatiivinen korpustutkimus, joka kartoittaa naisten ja miesten kiukkupuuskien ja vihan representaatiota hakusanoilla tantrum, tantrums ja angry. Tutkimusaineisto oli peräisin sekä mies että naiskirjailijoilta. Vaikka tutkimus pohjautuu korpukseen (BNCWeb), se on pohjimmiltaan kuitenkin sosiolingvistinen. Tutkimuksen taustalla vaikuttavat naistutkimus ja diskurssianalyysin kriittinen suuntaus. Ajatus on, että kieli nähdään todellisuuden rakentajana ja kuvaajana. Korpuksen tulokset eivät paljastaneet suurta numeerista eroa sukupuolten representaatioiden välillä. Tulokset osoittivat merkittävän eron tavasta, jolla heistä puhutaan tai kirjoitetaan. Miehet näyttivät ulospäin vihansa naisia helpommin. Etenkin kiukkupuuskat olivat naisille häpeällisiä ja yleisen etiketin vastaisia, kun taas miehet kuvattiin häpeämättöminä ja lapsellisina. Tulokset olivat aiempien tutkimuslöydösten kaltaisia; miehet representoitiin aggressiivisempina ja itsevarmempina kuin naiset, jotka olivat herkempiä ja varovaisempia. Tulokset herättivät pohtimaan stereotypioiden vahvaa läsnäoloa kaunokirjallisuuden ja uutiskirjoittamisen genreissä.