Students and teachers opinions about English teaching in Finnish polytechnics - Karilainen, Laura (2009)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää ammattikorkeakouluopiskelijoiden ja - opettajien näkemyksiä ammattikorkeakoulujen englannin kielen opetuksen tasosta ja onko siinä mahdollisesti puutteita. Tutkielmassa oli myös oleellista selvittää, miten ammattikorkeakouluopiskelijat suhtautuvat englannin kielen opetukseen ja minkälaista hyötyä he kokevat saavansa opetuksesta tulevaisuutta varten. Aikaisempi tutkimus ammattikorkeakoulujen kielten opetuksesta ja oppimisesta on lähinnä keskittynyt tutkimaan tehokkuutta kielen oppimisessa ja kansainvälisyyttä oppimisen tavoitteena. Tutkimusta varten haastattelin kahta opettajaa Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja kahtatoista opiskelijaa eri ammattikorkeakouluista ympäri Suomea. Suurin osa opiskelijoista oli Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Tuloksia arvioin vertailemalla niitä toisiinsa ja etsimällä niistä yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Tulokset osoittivat, että ammattikorkeakoulujen englannin kielen opetuksen suunnittelu on vaikeaa, sillä oppilaat ovat eritasoisia ja tämän takia opetus ei välttämättä kykene vastaamaan kaikkien oppilaiden tarpeita.