Multiculturalism in Canada and the USA : Different representations in two newspapers - Tirkkonen, Henrika (2009)
Monikulttuurisuudesta puhutaan paljon nykyajan globalisoituvassa maailmassa. Ihmiset eivät enää asu ja elä omassa maassaan koko ikäänsä ja lisäksi maahanmuutto eri maiden välillä on hyvin yleistä. Maailma on pienentynyt ja sen seurauksena eri kulttuureista tulevat ihmiset joutuvat tulemaan toimeen keskenään asuessaan uudessa maassa. Kanada ja Yhdysvallat ovat hyvin monikulttuurisia valtioita, mutta niiden lähestymistavat eri kulttuureista koostuvaan kansaan ovat hieman erilaiset. Yhdysvalloissa suositaan maahanmuuttajien sulautumista valtaväestöön, kun taas Kanada on yrittänyt pitää yllä monikulttuurista mosaiikkiyhteiskuntaa . Tutkimukseni tarkoituksena oli selvittää, kuinka näitä kahta lähestymistapaa representoidaan maiden kahdessa suuressa päivittäin ilmestyvässä sanomalehdessä. Lisäksi vertailin eroja maiden välillä. Tutkimustulokseni osoittivat, että vaikka Kanadan monikulttuurisuusajatus on yhä vahva, se on enemmänkin ideaali kuin todellisuutta. Nykypäivän Kanadassa kulttuurit sulautuvat yhteen kuten Amerikassa, eikä eroja juurikaan ole nähtävissä. Ainoa poikkeus on Kanadan englannin - ja ranskankielisten väliset kieliriidat, jotka jatkuvat yhä. Tästä tutkimuksesta on hyötyä monikulttuurisuuteen suhtautumista mietittäessä ja erilaisia lähestymistapoja katsoessa. Lisätutkimuksia tarvittaisiin kuitenkin, jotta tutkimustuloksista voitaisiin tehdä laajempia johtopäätöksiä.