IT Service CMM soveltaminen pienen ja keskisuuren yrityksen IT-prosessien kehittämisessä - Laakkonen, Ville (2009)
Laakkonen, Ville Oskari Tietojärjestelmätieteen kandidaatin tutkielma Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2009. Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä suunnittelemattomasti kehittyneet toimintamallit eivät usein enää riitä yrityksen koon kasvaessa. Tässä tutkielmassa selvitettiin kirjallisuuden perusteella kuinka IT Service Capability Maturity model soveltuu PK-yrityksen IT-prosessien kehittämiseen. Tällä hetkellä ei ole olemassa selkeää vastausta siihen, missä kasvuvaiheessa yrityksen kannattaa aloittaa prosessin kehittäminen. IT-prosessien kehittäminen vaatii yritykseltä erityisesti pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista ennalta määritettyihin tavoitteisiin. Tutkielmassa havaittiin, että pienet ja keskisuuret yritykset hyötyvät IT-prosessien kehittämisestä suurten yritysten tavoin. PKyrityksen ei kuitenkaan kannata heti ottaa heti käyttöön kaikkia IT Service CMM viitekehyksessä esitettyjä toimintatapoja, vaan sen on valittava toimintatavoista liiketoimintaa parhaiten tukevat osa-alueet. Viitekehys tarjoaa viisiportaisen joustavan kehityspolun. Yrityksen noustessa viitekehyksessä määritellyille korkeammille kypsyystasoille sen tulisi kyetä toteuttamaan entistä suurempia, vaativampia ja monimutkaisempia asiakasprojekteja.