Ketterät menetelmät ja CMMI: yhteensopivia vai -sopimattomia? - Kuhno, Hanna (2009)
Kuhno, Hanna Maria Ketterät menetelmät ja CMMI: yhteensopivia vai -sopimattomia?/Hanna Kuhno Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2009 47 s. Kandidaatintutkielma Tässä tutkielmassa tutustutaan ketterien menetelmien soveltamiseen CMMI (Capability Maturity Model Integration) nimisen prosessien kypsyystasomallin yhteydessä. Tavoitteena on aihealueeseen tutustumisen lisäksi selvittää CMMI:n ja ketterien menetelmien yleisimmät yhteensopivuusongelmat sekä tuoda esille myös niihin kirjallisuudessa esitettyjä ratkaisuja. Niihin CMMI:n alueisiin, jotka ketterät menetelmät täyttävät hyvin, ei tutkielmassa puututa. Ketterät menetelmät ja CMMI mielletään usein toistensa vastakohdiksi, joiden yhteensovittaminen on mahdotonta. Tutkielmassa aihetta käydään läpi esittelemällä ensin perusperiaatteet ketteristä menetelmistä sekä tutustumalla CMMI:n ja sen edeltäjän CMM:n (Capability Maturity Model) taustaan. Tämän jälkeen keskitytään tarkastelemaan suurimpia esteitä niiden yhdistämiselle. Tämän kirjallisuuskatsauksen perusteella voidaan sanoa, että vielä aika ei ole kypsä näiden kahden lähestymistavan kitkattomalle yhteistyölle, mutta pyrkimystä yhteiseen ymmärrykseen on molemmin puolin havaittavissa.