The development of African American Vernacular English in two fiction texts: a case study - Karvonen, Kati (2009)
Afroamerikkalainen englanti on Pohjois-Amerikassa ristiriitaisessa asemassa. Kielitieteilijät eivät ole yhteisymmärryksessä kielen syntyperästä ja näin koko kieli ja sen oikeellisuus on kyseenalaistettu Amerikassa. Kielen käyttäjät ovat useimmiten mustia amerikkalaisia, joista useat ovat joutuneet pilkan kohteiksi puhetyylinsä vuoksi. Nykyään monet mustat jopa pitävät kieltään vain slangina tai muuten virheellisenä. Siksi lisää tutkimuksia afroamerikkalaisesta englannista tarvittaisiin. Tässä tutkimuksessa vertailtiin kahta fiktiivistä afroamerikkalaista tekstiä toisiinsa, jotta nähtiin millaisia eroja ja yhtäläisyyksiä kirjailijoiden kielenkäytössä oli. Näistä eroista tehtiin myös johtopäätöksiä kielen kehityksestä.