Extreme Programming - Lajunen, Akseli (2007)
Tietojärjestelmätieteen kandidaatintutkielma Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2007. 45 s. Tässä tutkielmassa esitellään Extreme Programming prosessinhallintamenetelmä ja kuinka se vastaa ohjelmistotuotannossa esiintyviin ongelmiin. Ohjelmistotuotannossa yleisesti esiintyviä ongelmia ovat aikataulujen ja resurssien ylittyminen, liiallinen virheiden määrä ja ohjelmiston vaatimuksien muuttuminen kesken projektin. Extreme Programming on pienille tai keskisuurille projekteille sopiva ketterä prosessinhallintamenetelmä, joka sallii epämääräisesti määritellyt vaatimukset sekä niiden muuttumisen ohjelmiston elinkaaren aikana. Se panostaa runsaan dokumentoinnin sijaan kommunikaatioon ja tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaan kanssa.