Plugin-pohjaiset sovellukset – arkkitehtuurit - Koskinen, Mikael (2005)
Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2005. 28 s. Tutkielma Tässä tutkielmassa tarkastellaan plugin-pohjaisia sovelluksia sekä pluginarkkitehtuureja. Päätavoitteena on selvittää pluginien käytöstä johtuvat mahdolliset hyödyt sovelluksen kehityksen näkökulmasta. Plugineihin on tutustuttu tieteellisten kirjoitusten pohjalta. Kolme ehdotusta plugin-arkkitehtuuriksi valittiin tarkempaa tutkimusta varten. Arkkitehtuurit on esitelty yleisellä tasolla, ilman koodiesimerkkejä. Arkkitehtuureja verrataan keskenään ja niiden hyödyt sekä heikkoudet tuodaan esille.