Microsoft .NET - Ahola-Olli, Juha (2005)
Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2005. 46 s. Kandidaatin tutkielma Tässä tutkimuksessa tutkitaan Microsoftin .NET-ohjelmistoarkkitehtuuria, sen rakennetta ja tärkeimpiä osia sekä sen hyötyjä ja haittoja perinteiseen Windowsohjelmointiin verrattuna. Koska aiheesta ei ole tehty vielä kovin paljon arkkitehtuurin perusasioita käsitteleviä tutkimuksia, on tämän tutkimuksen tarkoitus paikata tätä aukkoa. Tutkimuksen tarkoitus on tuoda lisätietoa nimenomaan arkkitehtuurin alustasta (platform) ja kehyksestä (framework). Näiden lisäksi lopuksi käydään lyhyesti läpi arkkitehtuurin suurimpia etuja ja haittoja. Tutkimus on rajattu siten, että siinä keskitytään nimenomaan Microsoftin kaupalliseen .NET toteutukseen. Muita toteutuksia, kuten Rotor käydään lyhyesti läpi ja verrataan eroja Microsoftin toteutukseen. Microsoft .NET-arkkitehtuuriin on perehdytty kirjallisuuden pohjalta ja tämä tutkielma perustuu eri lähteistä koottuun tietoon. Aihetta käsitellään myös käyttäen apuna lyhyitä ohjelmointiesimerkkejä.