Fotonikartat globaalin valaistuksen työkaluna - Savolainen, Petri (2003)
Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2003. 35 s. Tietojärjestelmätieteen kandidaatintutkielma Tämä tutkielma on analyysi globaalin valaistuksen toiminnasta ja käytöstä tietokonegrafiikan luomisen yhteydessä. Globaalin valaistuksen osalta perehdytään erityisesti fotonikartat-nimisen menetelmän käyttöön ja luonteeseen. Tutkielma on tehty perehtymällä alan tutkimuksiin ja ennen kaikkea fotonikarttojen kehittäjän, Henrik Wann Jensenin perusteokseen. Tutkielman sisältöön ja painotuksiin on myös vaikuttanut kirjoittajan henkilökohtainen kokemus kyseisten menetelmien saralla.