Ketterien menetelmien skaalaaminen : käytännön kokemuksia - Koutonen, Jussi (2009)
Koutonen, Jussi Veli Ilmari Tietojärjestelmätiede, järjestelmäkehityksen suuntautumisvaihtoehto, ohjelmistotuotannon syventymiskohde Ketterien menetelmien skaalaaminen käytännön kokemuksia Jyväskylä, Jyväskylän yliopisto, 09.02.09 Kandidaatin tutkielma, 27 sivua. Ketteriä menetelmiä hyödynnetään enenevissä määrin ohjelmistokehityksen alalla. Niistä on saatu monia myönteisiä kokemuksia. Erityisesti laadun paraneminen ja työhön kuluvan ajan lyheneminen houkuttavat hyödyntämään ketteriä menetelmiä. Vaikka ketterät menetelmät soveltuvat lähinnä pieniin projekteihin pyritään niitä hyödyntämään myös suurissa projekteissa skaalaamalla. Skaalaamiseen ei ole hopealuotia. Tämä tutkielma on kirjallisuuskatsaus käytännön kokemuksiin, joita on saatu ketteriä menetelmiä skaalattaessa. Tutkielmassa ei ole keskitytty erityisesti XP:hen ja Scrumiin mutta suosionsa takia ketteristä menetelmistä käsitellään juuri näitä. Lähdemateriaalin perusteella havaittiin kaksi merkittävintä osa-aluetta ketteriä menetelmiä skaalattaessa. Ryhmien hallintaan ja sitä tukeviin toimiin liittyvät ongelmat ovat merkittäviä skaalattaessa ketteriä menetelmiä, koska ketterät menetelmät eivät itsessään tue useita ryhmiä. Vastauksena ongelmiin nähtiin ryhmien omatoimisuuden ja yhteistyön lisääminen. Toinen merkittävä osa-alue ovat ihmiset. Kun ketteriä menetelmiä skaalataan suuriin projekteihin, ihmisiltä vaaditaan erilaisia kykyjä, kuten yrittäjähenkisyyttä.