Www-sisällönhallinta ja www-sisällönhallintajärjestelmien ominaisuudet - Tolvanen, Perttu (2006)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan www-sisällönhallintaa ja wwwsisällönhallintajärjestelmien tärkeimpiä ominaisuuksia. Www-sisällönhallintaa tarkastellaan organisaatioiden näkökulmasta ja www-sisällönhallintajärjestelmistä esitellään niiden käyttötarkoitus, toimintaympäristö ja tärkeimmät ominaisuudet. Www-sisällönhallinta tutkimusalueena ja toimialana keskittyy erityisesti monikanavajulkaisun ja www-sisältöjen julkaisun haasteisiin. Www-sisällönhallinnalle tunnusomaisia piirteitä ovat mm. pienet sisältöyksiköt, älykkäisiin sivupohjiin perustuva julkaisu, metatietojen hallinnan korostunut rooli, sisältöjen personointi vastaanottajien mukaan sekä sisältöjen, rakenteiden ja ulkoasun erottaminen toisistaan. Wwwsisällönhallintaa voidaan pitää nopeasti kehittyvänä alana jolla on monimuotoisia suhteita muihin aloihin. Www-sisällönhallintajärjestelmien vakio-ominaisuudet liittyvät sisällön koostamiseen, sisältökokoelman hallintaan ja julkaisun hallintaan. Wwwsisällönhallintajärjestelmien lisäominaisuuksiksi tutkielmassa listattiin työnkulkujen hallinta, toiminnallisuuksien hallinta, personoinnin hallinta sekä mittauksen hallinta. Www-sisällönhallintaan ja www-sisällönhallintajärjestelmien ominaisuuksiin on perehdytty kirjallisuuden pohjalta. Tutkimuksen tuloksena esitetään www-sisällönhallinta osana organisaatioiden sisällönhallinnan kokonaisuutta sekä luokittelu www-sisällönhallintajärjestelmien tärkeimmistä ominaisuuksista.