Digitaalinen portfolio: mahdollisuuksia ja haasteita - Suominen, Jarkko (2007)
Tässä kirjallisuuskatsauksena toteuttavassa tutkielmassa luodaan katsaus digitaalisiin portfolioihin sekä niiden tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Tutkielman tarkoituksen on selvittää mitä portfoliot ja digitaaliset portfoliot ovat ja mitä hyötyjä ja haasteita on digitaalisen portfolion käytöstä opiskelussa. Lisäksi selvitetään mihin on syytä kiinnittää huomiota digitaalisten portfolioiden käyttöönotossa. Erityisesti keskitytään tutkimaan digitaalisia portfolioita opiskelun näkökulmasta. Portfoliolla tarkoitetaan tarkoituksenmukaista kokoelmaa opiskelijan töistä, tavoitteista ja edistymisestä, jotka sisältävät pohdintaa ja arviointia mahdollisesti laajaltakin alueelta opiskelijan elämästä. Näiden portfolioiden uusi sähköinen versio ovat digitaaliset portfoliot. Digitaaliset portfoliot voivat olla hyödyllinen apu opiskelussa, kunhan niiden käyttö ja käyttöönotto on suunniteltu hyvin ja niihin liittyvät haasteet, kuten digitaalisten portfolioiden tukeutuminen jo olemassa oleviin kursseihin on huomioitu.