Epävarmuuden vähentäminen perhekeskeisillä keskustelufoorumeilla - Kaihlavirta, Auri (2006)
Tässä kirjallisuuskatsauksena toimitettavassa kandidaatintutkielmassa selvitetään aikaisempaan tutkimukseen perustuen miten epävarmuutta vähennetään tietokonevälitteisessä viestinnässä ja erityisesti kuinka kirjoittajat vähentävät epävarmuuden tunnettaan perhekeskeisillä keskustelufoorumeilla. Tutkielmassa käsitellään aiempaa tietokonevälitteisen viestinnän ja epävarmuuden vähentämisen teorian tutkimusta sekä selvitetään, miten teoriaa on sovellettu äitien väliseen verkkoviestintään. Tutkielman perusteella selviää, että äidit käyttävät viestintäteknologiaa kasvavassa määrin ja keskustelufoorumit pystyvät vastaamaan äitien viestintätarpeisiin. Todetaan myös, että epävarmuuden vähentämistä on osoitettu tapahtuvan teknologiavälitteisen viestinnän kautta luoduissa ihmissuhteissa ja että epävarmuuden vähentämisen teoriaa voidaan soveltaa myös tietokonevälitteisen viestinnän tutkimukseen. Tutkielmassa käy ilmi se, että epävarmuuden vähentämisen teorian soveltamisen tutkimus äitien väliseen viestintään perhekeskeisillä keskustelufoorumeilla puuttuu toistaiseksi.