XML-kieliperhe tietokannan hallintajärjestelmien näkökulmasta - Imeläinen, Jani (2006)
Tutkielmassa tarkastellaan XML-kieliperheen määrityksiä tietokannan hallintajärjestelmien näkökulmasta. Tutkielmassa verrataan XML-määrityksiä tietokannan hallintajärjestelmien peruskäsitteistöön ja esitellään näin rajaten olennaisimmat XML-määritykset. Päätavoitteena on selvittää XML-kieliperheen määritysten merkitys ja rooli XML-dokumenttien käsittelyssä tietokannan hallintajärjestelmissä. Tutkielman keskeinen tulos on viitekehys, jossa havainnollistetaan tietokannan hallintajärjestelmien käsitteistön yhteyttä XML-kieliperheen määrityksiin.