Järjestelmäintegraation kriittiset menestystekijät - Paavilainen, Mikko (2007)
Tässä tutkielmassa käsitellään tietojärjestelmien integrointia ja määritellään ne kriittiset menestystekijät, jotka ovat tyypillisiä EAI-tyyppisille integraatioprojekteille. Kriittiset menestystekijät (CSF) perustuvat ajatukseen siitä, että on olemassa tiettyjä asioita, joissa onnistuminen tai epäonnistuminen vaikuttaa ajan mittaan ratkaisevasti organisaation menestymiseen/tavoitteiden saavuttamiseen. Kriittisten menestystekijöiden identifiointi auttaa fokusoitumaan vain niihin seikkoihin, jotka ovat kriittisiä onnistumisen kannalta. Näin vältytään resurssien väärin allokoinnilta ja lisätään organisaation menestymisen todennäköisyyttä. Järjestelmäintegraatioprojektit ovat kalliita ja runsaasti yrityksen resursseja kuormittavia pitkäaikaisia prosesseja, joissa epäonnistuminen voi merkitä hyvin vakavia ja pitkäaikaisia seurauksia yritykselle. Valitsemalla oikea, yrityksen liiketoimintaprosesseja tukeva integraatiolähestymistapa ja määrittelemällä integraation kriittiset menestystekijät voidaan epäonnistumisen riskiä saada hallittavammaksi. Tutkimuksessa esitellään useita järjestelmäintegraation menestystekijöitä sekä määritellään EAI-tyyppisen järjestelmäintegraation kriittiset menestystekijät.