Kännykät eilen ja tänään, sekä mobiilien datapalveluiden varhaiset käyttömallit - Sihvonen, Mikko (2006)
Tässä sähköisiin lähteisiin perustuvassa tutkielmassa luodaan katsaus kännyköiden maailmaan mobiilien datapalveluiden osalta. Tutkielma käsittelee alan historiaa ja kehitystä 80-luvun NMT (Nordic Mobile Telephone) ajoista sekä laitteiden että verkkojen osalta nykyaikaan. Tutkielmassa selvitetään myös mobiilien datapalveluiden varhaisia käyttömalleja. Tarkennetaan siis minkä tyyppiset ihmiset ovat todennäköisiä uusien mobiilien datapalveluiden ensimmäisiä käyttäjiä. Datapalvelut tulevat olemaan jatkossa matkapuhelinoperaattoreille yhä tärkeämpi tuote, koska puhepalvelu on jo saavuttanut korkean käyttöasteen. Tässä tutkielmassa lähteet ovat pääsääntöisesti erittäin tuoreita, johtuen alan suhteellisen nopeasta muutoksesta ja kirjoittajan halusta painottaa nykyaikaa enemmän kuin historiaa. Tämän tutkielman informatiivinen taso ei palvele alan ammattilaisia, vaan enemmänkin alasta kiinnostuneita.