Mobiililaitteet ja mobiiliselaimet - Pekkanen, Paula (2006)
Tässä tutkielmassa käsitellään mobiililaitteita ja mobiiliselaimia. Tämän tutkielman tavoitteena on selvittää mitä mobiililaitteet ja mobiiliselaimet ovat, millaisia erityispiirteitä mobiililaitteilla on ja miten mobiililaitteiden erityispiirteet vaikuttavat mobiiliselainten käyttöön. Lisäksi tutkielmassa tarkastellaan millaisia ratkaisuja erityispiirteiden aiheuttamiin ongelmiin on löydetty ja esitellään kaksi mobiiliselainta. Mobiililaitteita ovat muun muassa taskutietokoneet, kannettavat pelikonsolit, matkapuhelimet ja henkilökohtaiset kämmentietokoneet. Mobiiliselaimella tarkoitetaan internet-selainta, jota käytetään mobiililaitteella. Mobiiliselaimen toimintaan vaikuttavat erityisesti mobiililaitteen tekniset ominaisuudet ja se, että internet-sivustot suunnitellaan perinteisesti katsottaviksi tavallisilla tietokoneilla. Internet-sivujen selailun helpottamiseen mobiililaitteilla on kehitetty erilaisia ratkaisuja, muun muassa erilaisia sivujen muuntoalgoritmeja ja käyttöliittymäratkaisuja. Tutkielman tuloksena on mobiililaitteita, mobiiliselaimia ja mobiiliselaimissa käytettyjä ratkaisuja käsittelevä kirjallisuuskatsaus, joka perustuu tieteellisiin artikkeleihin sekä muuhun kirjalliseen lähdemateriaaliin.