Enterprise Service Bus - Niemi, Mikko J. (2006)
Tietojärjestelmien integrointi on nykyisin merkittävä osa-alue tietojärjestelmätieteiden kehityksessä. Tässä tutkielmassa esitellään tietojärjestelmien integroimismenetelmä nimeltä Enterprise Service Bus. Esittely on luonteeltaan tekninen. Sen tavoitteena on antaa riittävästi tietoa siitä, mikä Enterprise Service Bus on, jotta lukija voi ratkaista, onko kyseinen menetelmä sopiva hänen tarpeisiinsa. Tutkielmaa varten on kartoitettu ja perehdytty sen aihetta koskeviin muihin tutkimuksiin ja artikkeleihin. Tutkielma on suunnattu ensisijaisesti integrointiratkaisujen toteutuksesta kiinnostuneille henkilöille. Lisäksi siitä on hyötyä järjestelmäkehityksen parissa toimiville henkilöille. Tutkielman keskeisenä tuloksena on, että Enterprise Service Bus on toteutusratkaisultaan uusi ja joustava mutta ei kuitenkaan kokonaisuutena alaa mullistava keksintö.