Sähköisten viestintävälineiden käyttö tietämyksen jakamisen apuvälineinä ja oppivan organisaation tukena - Särkinen, Juha (2006)
Tieto ja osaaminen painottuvat nykypäivän liiketoiminnassa entistä suuremmin, sillä liiketoimintakenttä on globaali ja uusia osaajia ilmestyy joka puolelta maailmaa. Jokaisen organisaation tulee pystyä mukautumaan uusiin haasteisiin ollakseen kilpailukykyinen. Mukautuminen puolestaan tarkoittaa sitä, että organisaatioiden pitää jatkuvasti ja aktiivisesti hakea uutta tietoa ympäristöstään ja myös pystyä luomaan sitä itse. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että niiden tulee opetella oppimaan. Uuden tiedon hankkimista pystytään helpottamaan erilaisilla sähköisillä viestintävälineillä, joiden avulla organisaatioon saadaan tuotua uutta tietoa ja osaamista miten kaukaa tahansa. Tässä tutkielmassa käsitellään erilaisia teknologisia apuvälineitä, joiden avulla viestintää voidaan tehostaa ja yleensäkin mahdollistaa. Siinä tarkastellaan myös mitä vaikutuksia näillä sähköisillä apuvälineillä on oppivan organisaation kannalta ja miten ne voisivat tukea sen toimintaa. Tutkimus toteutetaan kirjallisuuskatsauksena, joka pohjautuu aiempiin tutkimuksiin, artikkeleihin ja kirjallisuuteen.