Yritysverkostot ja niiden johtaminen - Kuhmonen, Antti (2006)
Tässä tutkielmassa perehdytään yritysverkostoihin ja niiden johtamiseen. Tutkielmassa määritellään yritysverkosto kahden erityyppisen lähestymistavan mukaan, ja vertaillaan näiden määrittelyjen yhteneväisyyksiä. Yritysverkoston määrittelyn jälkeen käsitellään yritysverkostojen johtamista. Johtaminen on laaja käsite, joten tässä tutkielmassa keskitytään määrittelemään tulevaisuuden yritysverkostojen johtamisen vaatimukset ja johtamiskyvykkyydet sekä niiden yhteneväisyydet. Johtamiskyvykkyydet ovat yrityksen mahdollisuuksia ja kykyjä tuottaa johtamiseen tarvittavia toimintoja. Erityyppisten yritysverkostojen johtamiseen vaadittavat kyvykkyydet tunnistetaan ja jaotellaan kuhunkin verkostotyyppiin kuuluviksi.