Intranetin vaikutukset organisaation sisäiseen viestintään - Räsänen, Tomi (2005)
Tämä tutkielma käsittelee intranetjärjestelmiä ja niiden vaikutuksia organisaation sisäiseen viestintään. Tutkielmassa tarkastellaan viestintää ja intranetejä yhdessä sekä erikseen. Ilman viestintää ei organisaatio voi toimia. Organisaation sisäistä viestintää kutsutaan monesti yhteisöviestinnäksi tai organisaatioviestinnäksi. Tehokkaan viestinnän avulla organisaatio voi saavuttaa merkittäviä etuja. Intranetjärjestelmien avulla voidaan tehostaa organisaation viestintää. Intranetit ja niiden osat ovat olemukseltaan viestintävälineitä, eivätkä itsessään tehosta viestintää. Hyvin hallitut ja ylläpidetyt intranetit kuitenkin todistetusti tehostavat organisaation toimintaa, sekä tuovat esille uusia viestintäkanavia, jotka omalta osaltaan rikastuttavat organisaation viestintäympäristöä.