UML:n dynaamisten mallien metamallintaminen - Taittonen, Mikko (2005)
Tässä tutkimuksessa tutkitaan UML:n dynaamisia malleja. Dynaamiset mallit ovat malleja jotka kuvaavat järjestelmän toimintaa ja käyttäytymistä. UML:n sisältämät dynaamiset mallit ovat toimintamalli, tilamalli, vuorovaikutusmalli ja sekvenssimalli. Tämän tutkielman tavoitteena on selvittää näiden mallien välisiä johdonmukaisuusongelmia ja päällekkäisyyksiä. Edellä mainituista malleista on tehty metamallit ja näistä metamalleista on muodostettu globaali metamalli käyttäen Batinin, Cerin ja Navathen näkymien integrointitekniikkaa. Globaali metamalli sisältää jäsennyksen UML:n dynaamisen mallintamisen keskeisistä käsitteistä. Metamallien integroinnin yhteydessä saatiin tietoja dynaamisten mallien välisistä päällekkäisyyksistä.