Projektin tuloskortti - Kataja, Miika (2005)
Tässä tutkielmassa kuvataan kirjallisuuden avulla tasapainotetun tuloskortin pääpiirteet, sekä kartoitetaan eri projektimuotoiseen toimintaan kehitettyjä tasapainotetun tuloskortin sovelluksia ja niiden esiin nostamia tärkeimpiä havaintoja. Tutkielman tarkoituksena on selventää tasapainotetun tuloskortin käyttöä, sekä nostaa esille joukko malleja tuloskorteista projektin johtamisen ja hallinnan apuvälineiksi, sekä kuvata niiden mukanaan tuomia vaikutuksia projekteihin. Tutkielmassa käsiteltiin sekä tasapainotettua tuloskorttia että joukko malleja projektien tuloskorteiksi. Tuloskortin käyttötapa organisaation strategisena ohjausvälineenä ulottuu vahvasti myös projektien tuloskortteihin; projektien tuloskorttien huomattiin mahdollistavan vision ja strategian viestiminen ja selkeyttäminen yritysjohdon tasolta aina projektin ja projektiryhmän jäsenen tasolle. Toisaalta tuloskortti mahdollistaa strategisessa ohjauksessa tarvittavan datan välittymisen hierarkiassa ylöspäin aina strategian päivityksestä vastaavalle tasolle. Tämän lisäksi projektin tuloskortti antaa projektipäällikölle ja muille tuloskorttia käyttäville tahoille laajan, mutta silti koostetun näkemyksen projektiin ja täten auttaa projektin hallitsemisessa ja viestinnässä eri sidosryhmien välillä.