Teknologiayritysten elinkaarimallit - Miettinen, Oskari (2007)
Tutkimuksen tavoitteena on ollut tunnistaa kirjallisuuskatsauksen pohjalta mahdollisimman monta taloustieteellisessä yrityksen kasvun tutkimuksessa käytettyä elinkaarimallia, vertailla muutamia niistä keskenään ja tuoda esille erityisesti teknologiayrityksen kasvua kuvaavat mallit. Kasvumallien analysoinnin lisäksi pohditaan yleisesti yrityksen kasvuun sekä teknologiaan ja teknologiayrityksiin liittyviä asioita, käsitteitä ja erityispiirteitä. Tutkielma palvelee erityisesti teknologiayrityksen kasvun tutkimuksesta kiinnostuneita ja antaa läpileikkauksen tavoin hyvän alustan mahdollisen jatkotutkimuksen suorittamiselle.