Mobiilisovellusten omaksumiseen vaikuttavia tekijöitä - Latvatalo, Jouni (2008)
Tutkielman tarkoituksena on selvittää mitä innovaation diffuusioteorian sekä teknologian hyväksymismallin esittämiä seikkoja liittyy mobiilisovellusten omaksumiseen yksilötasolla, ja kuinka innovaatioiden diffuusioteoria sekä tek-nologian hyväksymismalli pystyvät selittämään mobiilisovellusten omaksumis-ta. Tässä tutkielmassa esitetään lyhyesti innovaatioiden diffuusioteorian (innovati-on diffusion theory) sekä teknologian hyväksymismallin (technology acceptan-ce model) perusajatukset. Tämän jälkeen tehdään kirjallisuuskatsaus aikaisem-piin tutkimuksiin, ja selvitetään mitkä näissä kahdessa teoriassa esitetyistä asi-oista vaikuttavat mobiilisovellusten omaksumiseen kuluttajien keskuudessa.