Innovaation leviäminen ja teknologiaan pakottaminen: Suomi siirtyi digiaikaan - Sarilo, Henriika (2006)
Sarilo, Henriika Innovaation leviäminen ja teknologiaan pakottaminen : Suomi siirtyi digiaikaan Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2007. 35 s. Kandidaatin tutkielma Kandidaatin tutkielmassa tarkastellaan suppeasti Suomen siirtymistä analogisista digitaalisiin televisiolähetyksiin ja tämän siirtymän erityispiirteitä sekä selvitetään sopivaa teoriakenttää, joka soveltuisi tutkimukseen valtiontaholta tapahtuvan teknologiaan pakottamisen vaikutuksista teknologiainnovaation yleistymiselle. Työn tutkimuskysymys on: Millaisia tekijöitä on otettava huomioon haluttaessa tutkia teknologiaan pakottamisen vaikutusta teknologiainnovaation diffuusiossa peruslähtökohtana Everett M. Rogersin koostama innovaation diffuusioteoria? Työn tavoitteena oli luoda pohja syvemmille jatkotutkimuksille aiheesta. Selvityksen pohjalta käy ilmi, että valtion toimilla digi-tv-ilmiössä näyttäisi olevan runsaasti erilaisia vaikutuksia yksilöiden omaksumisprosessissa ja että Rogersin esittelemät mallit soveltuvat hyvin tarkempaan tutkimukseen, mutta niitä on tarpeen muokata tutkimuskohteeseen sopiviksi.