Mobiilipalveluiden hinnoittelu Suomessa - Nieminen, Tommi (2006)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan mobiilipalveluita, siihen liittyvän hinnoittelun näkökulmasta. Tutkielma pohjautuu kirjallisuuskatsaukseen, jossa perehdytään mobiilipalveluihin ja niiden hinnoitteluun, aiheeseen kohdistunutta tutkimusta hyödyntäen ja soveltaen. Mobiilipalveluita voidaan käyttää mobiilipäätelaitteiden avulla monenlaisiin tarkoituksiin, esimerkiksi musiikin kuuntelemiseen tai television katselemiseen. Mobiilipalveluihin on kohdistettu paljon ennakko-odotuksia ja niiden on ennustettu kasvavan nopeasti lähivuosina. Useasta tutkimuksesta käy ilmi, että palveluiden kasvusta ja kehityksestä huolimatta niiden käytön ja lisääntymisen suurimpana esteenä pidetään niistä aiheutuvia kustannuksia ja palveluiden kalleutta. Mobiilipalvelujen taustalla olevat erityispiirteet aiheuttavat sen, että kuluttajat kokevat hinnoittelun ongelmallisena ja alan yrityksillä on paljon haasteita. Mobiilipalveluista odotetaan silti kehittyvän seuraava suuri tulonlähde tekstiviestien rinnalle. Jatkuvasti kehittyvä teknologia, palveluiden erityispiirteet ja päätelaitteiden tuomat rajoitteet vaikeuttavat palveluiden hinnoittelua ja kasvua. Yhä edelleen kasvavat markkinat, aiheeseen kohdistuva mielenkiinto ja uusien tutkimuksien julkaiseminen antavat kuitenkin viitteitä siitä, että ongelmiin on löytymässä ratkaisuja ja mobiilipalvelut tulevat lyömään itsensä läpi tulevaisuudessa.