Haasteet mobiilitelevision yleistymiselle - Ojanen, Jussi (2006)
Tutkielman aiheena on digitaalisen mobiilitelevision yleistymisen tiellä olevat haasteet ja niiden tutkiminen. Tarkoitus on eritellä ja tutkia näitä erilaisia tekijöitä, jotka edelleen vaikuttavat mobiilitelevision suhteellisen vaisuun omaksumiseen kuluttajien keskuudessa. Tutkielma on kirjallisuuskatsaus aiempaan kirjallisuuteen ja tutkimuksiin, ja siinä tutkitaan eri lähteissä havaittujen ongelmien yhdenmukaisuutta. Löydettyjen ongelmien yhdenmukaisuuden perusteella eritellään erilaisia haasteita näitä syvällisemmin tutkien. Tutkimustuloksena syntyi erilaisten haasteiden erittely seuraaviin: hinta, lakitekniset ongelmat, sisältöön liittyvät haasteet, ihmisten kiinnostus ja asenteet, käytettävyys sekä tekniikkaan liittyvät haasteet. Jokaista edellä mainittua ongelma- aluetta on pohdittu tarkemmin yrittäen selvittää syitä, seurauksia sekä mahdollisia ratkaisuja haasteisiin. Mobiilitelevisioon kohdistuneiden haasteiden kenttä on varsin laaja, eikä yhden osa-alueen ratkaiseminen vielä tee siitä tarpeeksi houkuttelevaa kuluttajien silmissä. Jotta mobiilitelevisio yleistyisi tavallisten kuluttajien arkipäiväiseksi ajantappovälineeksi, on kaikkien ongelmaalueiden parantamiseen kiinnitettävä huomiota.