Sisällönhallintajärjestelmän hankinta : Organisaatioiden sisällönhallintatarpeiden kartoittaminen - Kuoppa, Jaakko (2005)
Tämä tutkielma käsittelee sisällönhallintajärjestelmän (CMS) hankintaa organisaatioissa. Sisällönhallintajärjestelmä nähdään organisaatioissa ratkaisevana tekijänä sisällönhallintaratkaisun onnistumiselle. Sisällönhallintajärjestelmän käyttöönotto ja sitä edeltävät vaiheet ovat puolestaan kriittisiä sisällönhallintajärjestelmän toimivuuden kannalta. Tutkimuksen tavoitteena on havaita toimenpiteitä ja menetelmiä joilla edistetään ja parannetaan sisällönhallintajärjestelmän käyttöönnottoa ja toimivuutta sekä sisällönhallintaa organisaatioissa. Tutkielman aihetta käsitellään useiden kirjallisuuslähteiden pohjalta, jotka käsittelevät organisaatioiden sisällönhallintaa. Tutkielmassa keskitytään organisaatioiden käsittelemiin sisältöihi ja sen hallintaan. Tutkielma painottuu organisaatioiden sisällönhallintajärjestelmän hankinnan ensimmäiseen vaiheeseen, sisällönhallintatarpeiden kartoittamiseen. Tutkielmassa sisällönnhallintatarpeiden kartoittamisen välineenä käsitellään lajityyppipohjaista analyysi- ja mittausprosessia, jolla kartoitetaan organisaatioiden kommunikaation lajityyppejä.