Tuotteistaminen ohjelmistoyritysten kasvustrategiana - Hänninen, Antti (2005)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan tuotteistamista ja siihen läheisesti liittyviä käsitteitä erityisesti ohjelmistoyritysten näkökulmasta. Termi tuotteistaminen tarkoittaa tuotteen elementtien standardoimista, sisältäen sekä teknologisia elementtejä että tuotteen markkinointiin ja jakeluun liittyviä kaupallisia elementtejä. Tuotteistaminen parantaa tuottavuutta optimoimalla kustannusrakennetta ja parantamalla resurssien hyödyntämistä, mikä edelleen kasvattaa liikevaihtoa. Tutkimuksen päätavoitteena on löytää materiaalia ja perustella vastaus tutkimusongelmaan millä strategisilla tuotteistamisen keinoilla ohjelmistoyritys voi pyrkiä kasvattamaan liiketoimintaansa? . Aiheeseen on perehdytty pääasiassa kansainvälisen kirjallisuuden sekä suomalaisten ohjelmistoalan tutkimusten ja kyselyjen perusteella. Koottujen näkökantojen ja mallien avulla on pyritty luomaan selkeä kokonaiskäsitys aiheesta, sekä myös käsittelemään aiheen tärkeyttä ja sen kehittämistä suomalaisten ohjelmistoyritysten näkökulmasta.