SHIP-TO-SHORE nosturin ergonomiaongelmien määrittäminen - Immonen, Johannes (2009)
Tämän tutkielman tarkoituksena on määrittää STS-nosturin keskeisimmät ergonomia- ja käytettävyysongelmat sekä esittää suosituksia ongelmien ratkaisemiseksi. Tutkimuksessa perehdytään ergonomian kirjallisuuteen sekä aihetta välittömästi ja välillisesti koskevaan tutkimusmateriaaliin. Havaitut STS-nosturin ergonomiaongelmat perustuvat operaattori- ja asiantuntijahaastatteluihin. Ongelmiin on pyritty löytämään ratkaisuja aiheeseen liittyvää kirjallisuutta tutkimalla. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena. Ohjaaja: Pauli Brattico Tietojenkäsittelytieteiden laitos Jyväskylän yliopisto