Woman in The Armies of The Night - Lehtonen, Jere (2009)
Abstrakti Tämä tutkielma analysoi naisen ja naiseuden kuvauksia Norman Mailerin teoksessa The Armies of The Night. Tutkimusmenetelminä käytettiin Greimasin strukturaalista semantiikkaa ja Kristevan semanalyysia. Greimasin strukturaalisen semantiikan keinoin muodostettiin naisen ja naiseuden semanttinen rakenne niistä termeistä, joita Mailer naisten kuvauksessa käyttää. Kristevan semanalyysilla selitetään tämän rakenteen merkitystä psykoanalyyttisen tulkinnan kannalta. Tutkielma on avoimesti poliittinen, päämääränään paljastaa naisvihamielinen painotus Mailerin teoksessa. Analyysin tulokset osoittivat, että The Armies of The Night sisältää naisvihamielisen tendenssin. Tämä käy yksiin Millettin arvion kanssa Mailerista Millettin teoksessa Sexual Politics. Mailerin teoksessa sukupuoli nähdään akselina, jossa mieheys ja naiseus ovat binaarisessa oppositiossa. Mieheys on tämän akselin primaari osapuoli. Naiset esitetään johdonmukaisesti miehen halun kohteina, uhreina tai omistuksina, ja heidän omat toimensa passiivisina tai miesten toimista riippuvaisena. Tendenssin psykoanalyyttisessa tulkinnassa nähtiin yhtäläisyys Freudin kuvaamien ja Mitchellin ja Kristevan muokkaamien oidipuskompleksin ja kastraatiopelkojen teorioiden kanssa.