Liikuntaintervention vaikutus 3-7-vuotiaiden lasten fyysiseen aktiivisuuteen ja motorisiin taitoihin sekä fyysisen aktiivisuuden yhteys sydän- ja verisuonitautien riskitekijöihin - Sääkslahti, Arja (2005)
Sääkslahti selvitti väitöskirjatutkimuksessaan runsaaseen ulkoliikuntaan kannustavan liikuntaohjelman vaikutuksia 3-7-vuotiaiden lasten liikunnan määrään ja perustaitoihin. Lisäksi hän tarkasteli liikunnan määrän ja laadun yhteyttä sepelvaltimotaudin riskitekijöihin.Lapset tarvitsevat liikuntaa kasvaakseen ja kehittyäkseen. Hyvin pitkään oletettiin, että lapset liikkuvat ja leikkivät riittävästi. 1990-luvun aikana erilaiset tietotekniset laitteet ja pelit alkoivat kilpailla lasten huomiosta ja ajankäytöstä. Hyvin suuri osa lasten ns. vapaista leikeistä on aikaisemmin ollut erilaisia kasvua ja kehitystä tukevia liikuntaleikkejä. 2000-luvun alussa tilanne kuitenkin on muuttunut. Ajankäytön muuttumisen lisäksi on samanaikaisesti lisääntynyt huoli myös ylipainoisten lasten määrän kasvamisesta. Ylipaino on merkittävä yksittäinen riskitekijä sydän- ja verisuonitautien sekä 2-tyypin diabeteksen synnyssä.