Velkaantumisen yhteys ESG-pisteytykseen pohjoismaisissa listatuissa yhtiöissä - Hämäläinen, Hilda (2025)
Yritysvastuu ja kestävyys ovat keskeisiä teemoja sekä yritysjohdon että sijoittajien näkö-kulmasta. ESG-luokituksen (Environmental, Social, Governance) pohjalta on luotu mit-taristo, jonka avulla on mahdollista arvioida yritysten vastuullisuutta näillä kolmella eri osa-alueella. ESG-tavoitteiden rooli yritysten toiminnassa on kasvanut, mutta niiden yhteys yrityksen taloudelliseen riskiprofiiliin on vielä osittain epäselvää. Aikaisempi tut-kimus on viitannut siihen, että korkea ESG-pisteytys saattaa liittyä pienempään velkaris-kiin, mutta ilmiötä ei ole tutkittu juurikaan pohjoismaisten yritysten kontekstissa.