Äitiyttä, ohjeita, pärjäämistä ja hankalia tunteita : vanhemmuuden representaatiot Ylen verkkouutisissa ja Päivämiehessä - Vengasaho, Liisa (2025)
Tämän tutkielman tarkoituksena on tarkastella valtamediaa edustavan Ylen verkkosivujen ja vanhoillislestadiolaisen yhteisön median Päivämiehen vanhemmuutta käsitteleviä juttuja syksyltä 2023. Tekstejä analysoimalla tarkoitus on selvittää, millaisia kielenkäytön tapoja aineistosta on löydettävissä ja näin tehdä näkyväksi, millaisia vallitsevia näkökulmia ja diskursseja vanhemmuudesta esitetään mediassa. Medioita analysoidaan kahtena erillisenä aineistona, mutta niistä etsitään myös yhtäläisyyksiä ja eroja. Tutkielman tavoitteena on edistää keskustelua mediarepresentaatioiden merkityksestä mielikuvia muokkaavana ja sitä kautta erilaisiin valintoihin vaikuttavana tekijänä. Tavoitteena on ymmärtää erilaisia julkisuuksia suomalaisella mediakentällä. Tässä hyödynnän Nancy Fraserin vastajulkisuus-käsitettä.