Sikiönlähdetykset Vaasan ja Jyväskylän raastuvanoikeuksissa 1930-luvulla - Turunen, Silja (2025)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastelen sikiönlähdetyksiä vuosina 1930–1937 Suomessa oikeustapausten kautta. Tutkielman aineistona ovat Vaasan maistraatti- ja raastuvanoikeuden ja Jyväskylän raastuvanoikeuden pöytäkirjat. Menetelminä käytän laadullista sisällönanalyysia ja lähilukua, joiden avulla puran auki rikosprosessien taustalla vaikuttaneita sosiaalisia suhteita, toimijuutta ja vallankäytön muotoja.