Taustamusiikin vaikutus kemian kokeelliseen työskentelyyn - Koivula, Santeri (2025)
Tutkimuksessa selvitettiin taustamusiikin vaikutusta kemian kokeelliseen työskentelyyn. Tutkittavat taustamusiikit olivat valkoinen kohina sekä oppilaiden itse valitsemat kappaleet. Tutkimuksessa toteutettiin kysleytutkimus sekä sykemittauksia (syke ja RMSSD). Tutkimustuloksena saatiin, että sopivalla taustamusiikin valinnalla voidaan parantaa oppilaiden oppimista, keskittymistä ja motivaatiota kemian kokeellisen työskentelyn aikana. Tämä ei kuitenkaan takaa parempaa oppimista vaan persoonasta riippuen ilman musiikkia työskentely voi olla paras oppimisympäristö.