Opetusta vasta juristin lausunnon jälkeen: Selvitys kuurojen lasten perheiden saamasta kieli- ja kommunikaatio-opetuksesta - Yli-Kokko, Iida-Sofia (2025)
Tämä tutkielma käsittelee viittomakielen perheopetuksen tilannetta Suomessa. Viittomakieltä omaksuvien lasten perheet ovat kielenoppimisen ja kielen omaksumisen näkökulmasta epätavallisessa asemassa, sillä vanhemmat opettelevat uutta kieltä samanaikaisesti lapsensa kanssa. Aihetta on tutkittu melko vähän eikä tarkkaa tutkimustietoa viittomakielen perheopetuksen tilanteesta Suomessa ole tähän mennessä juurikaan tuotettu.