"Killing a princess seems kind of bad though, doesn't it?" : pelin eettinen merkittävyys ja kannustaminen eettiseen pohdintaan Slay the Princess -videopelissä - Viitasalo, Katja (2025)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastelen Slay the Princess -videopeliä, pyrkimyksenäni määritellä sen eettistä merkittävyyttä ja eettiseen pohdintaan kannustavia tehokeinoja. Tutkimuskohteena olevan visual novelin eli vuorovaikutteisen digitaalisen fiktion tutkimus tapahtuu lähipelaamisen keinoin. Tutkielmani teoreettinen viitekehys perustuu pelietiikkaan, ja sitä täydentää moraaliin ja mediaväkivaltaan sekä tutkimuskohteen lajityyppien, kauhun ja visual novelin, ominaispiirteisiin liittyvä käsitteistö.