"Elämää tehdään niin kuin sitä eletään eli yhdessä" : lasten kuntoutuksen asiantuntijoiden käsityksiä lasten ja nuorten monialaisessa kuntoutuksessa tarvittavasta osaamisesta - Ranta, Tarja (2025)
Lasten ja nuorten kuntoutus on lapsen kehityksen ja oppimisen tukemista lapsen omassa kasvuympäristössä. Sen tarpeeseen vaikuttavat yksilöön ja ympäristöön, kehon rakenteisiin ja toimintoihin sekä suorituksiin liittyvät tekijät. Tämän vuoksi kuntoutuksen tulee vastata lapsen ja nuoren tarpeisiin monialaisesti eri näkökulmia yhdistäen. Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli kuvata lasten ja nuorten kuntoutuksen asiantuntijoiden kollektiivisia käsityksiä lasten ja nuorten monialaisessa kuntoutuksessa tarvittavasta osaamisesta.