Eettisyys ja feministisyys osana sukupuolittavan ja sukupuolittuneen väkivallan fiktiivisten kuvausten toisin kirjoittamista - Lehti, Jasmin (2025)
Maisterintutkielmani tarkoitus on selvittää, miten kirjoittaja voisi ottaa huomioon eettisyyden ja feministisyyden kirjoittaessaan sukupuolittavan ja sukupuolittuneen väkivallan fiktiivisiä kuvauksia. Lähtökohtani on, että kyseisiä väkivallan muotoja tulee voida käsitellä turvallisesti kirjallisuudessa. Tämä tarkoittaisi, että teksti itsessään ei tuota lisää väkivaltaa tai olisi lukijaansa kohtaan väkivaltaista. Kirjoittajana minua kiinnostaa, miten tämän kaltainen teksti voisi syntyä sen vaikeasta aiheesta huolimatta. Olen kirjoittanut tämän tutkielman osana taiteellisen päättötyön Pelkään katkean, mutta kanssanne taivun (2025), jossa olen kokeillut käytännössä tässä tutkielmassa esittelemiäni teorioita ja keinoja mahdollisimman eettisen ja feministisen tekstin saavuttamiseksi. Työpäiväkirjassani reflektoin kirjoittamistani sekä prosessin aikana heränneitä ajatuksia ja tunteita.