Ei-valittujen hakijoiden kokemuksia rekrytointivuorovaikutuksen merkityksestä työnantajamielikuvaan - Kuosa, Sofia (2025)
Tämän maisterintutkielman tavoitteena oli syventää ymmärrystä rekrytointivuorovaikutuksen merkityksestä organisaation työnantajamielikuvan muodostumisessa. Rekrytointi hahmotetaan usein organisaation käytännöistä ja toimista koostuvana prosessina uusien työnhakijoiden houkuttelemiseksi. Tässä tutkielmassa rekrytointi ja rekrytointivuorovaikutus ymmärrettiin prosesseiksi, jotka oli kohdennettu potentiaalisten työnhakijoiden muodostamalle sidosryhmälle.