Sosioemotionaalisesti turvallinen oppimisympäristö ja sen rakentaminen alakoulussa : ”T-O-Y-V-O-T V-O-Y-T-T-A-A” -malli. - Puikkonen, Piia; Kemppainen, Janita (2025)
Tutkielmassa tarkastellaan sosioemotionaalisesti turvallista oppimisympäristöä alakoulussa luokanopettajien näkökulmasta. Tavoitteena oli selvittää, millainen tällainen oppimisympäristö on (tutkimuskysymys 1) ja miten sellainen voidaan rakentaa (tutkimuskysymys 2). Aihe on ajankohtainen lasten hyvinvoinnin heikentyessä ja tunne- sekä vuorovaikutustaitojen merkityksen korostuessa oppilaiden koulutyössä sekä hyvinvoinnin tukemisessa.