Lean Startup B2B-ohjelmistoliiketoiminnassa - Enäkoski, Juho (2025)
Tässä pro gradu -työssä tarkasteltiin Lean Startup -menetelmän mukaista tuotekehitysprosessia eräässä yritysasiakasmarkkinoilla (B2B) toimivassa ohjelmistoyrityksessä. Tavoitteena oli arvioida, miten menetelmän keskeiset periaatteet soveltuvat B2B-ympäristöön ja tukevat tuotekehityksen kannattavuutta sekä asiakasarvon tuottamista. Tutkimus toteutettiin tapaustutkimuksena ja sen aineisto koostui puoliavoimilla haastatteluilla kerätystä asiakaspalautteesta ja sisäisestä kehitysprosessista tehdyistä havainnoista.