Suomalaisten nuorten yleisimmät koulutuksen keskeyttämisen syyt toisella asteella - Nissinen, Alma; Uotila, Ilona (2025)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää yleisimmät syyt keskeyttää toisen asteen koulutus. Koulutuksen keskeyttäminen on tunnistettu Suomessa ongelmalliseksi ilmiöksi jo kahden vuosikymmenen ajan, sen aiheuttaessa kielteisiä seurauksia niin yksilön kuin yhteiskunnankin näkökulmasta. Etenkin toisen asteen koulutuksen keskeyttäminen nähdään suurena ongelmana kaikista tutkintoon johtavista koulutuksista korkeimman keskeyttämisprosenttinsa vuoksi. Jotta koulutuksen keskeyttämiseen voidaan tehokkaasti puuttua, on tiedettävä siihen yleisimmin johtavat syyt.